Upoznajte trolove
Outlet akcija - Knjige po 250 dinara!
Hari Poter komplet
Upoznajte trolove
Outlet akcija - Knjige po 250 dinara!
Hari Poter komplet
Moja korpa

Vaša korpa je prazna.

ROMANOVI: 1613-1918.

Sajmon Sibag Montefjore

Podeli sa prijateljima:

Broj strana 826
Format 14 x 23
Povez Tvrd
Pismo Latinica
ISBN 978-86-505-2745-0

Dostupnost: Na stanju

Cena: 1,760.00 din.

Cena sa popustom: 1,408.00 din.

Vaša ušteda 20%

ROMANOVI

Odzumiraj
Zumiraj

Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način.


Uzbudljiva istorija savremene Rusije, od Ivana Groznog do Nikolaja II, preko Petra Velikog i Katarine Druge.


Novi bestseler autora Jerusalima


U glavnim ulogama: tirani i avanturisti, pesnici i fanatici.


Romanovi su bili najuspešnija dinastija u savremenom dobu, koja je vladala jednom šestinom Zemljine kugle.


Kako je jedna porodica uspela da preobrazi kneževinu razorenu ratovima u najveće carstvo na svetu? I kako je sve to izgubila?


Ovo je detaljna pripovest o dvadesetoro vladara, careva i carica iz dinastije Romanov, nadahnutih idejom o samodržavlju.


Montefjoreva uzbudljiva hronika otkriva njihov tajni svet bezgranične moći i nemilosrdnog suparništva, genijalnosti i ludila, dekadencije i zavera, svet u kome su, pored pripadnika dinastije, zapažene uloge imali dvorani i avanturisti, revolucionari i pesnici, najveća imena svetske istorije, od Ivana Groznog do Tolstoja, od kraljice Viktorije do Lenjina.


Vladavina Rusijom bila je sveta misija, no ujedno i opasan poduhvat: šest careva iz dinastije Romanov je ubijeno. Gradeći imperiju, Petar Veliki podvrgao je mučenju sopstvenog sina, Katarina Velika je zbacila s prestola svog muža, koji je nedugo zatim ubijen, osvojila je Ukrajinu i opčinila Evropu. Aleksandar Prvi se najpre suočio s Napoleonovom vojskom i paljenjem Moskve, a potom je krenuo u „osvajanje” Pariza. Aleksandar Drugi je oslobodio kmetove, preživeo pet atentata. Priča o dinastiji Romanov okončava se upečatljivim portretom Nikolaja Drugog, usponom i padom kontroverznog Raspućina, ratom i Revolucijom.


Smrt. Razaranje. Moć. Strast.

Tagovi proizvoda

Koristite razmak da razdvojite tagove. Koristite apostrof (') za fraze.

Sadrzaj taba PDF Odlomak.

Sajmon Sibag Montefjore, rođen 1965, vanredni profesor Bakingemskog univerziteta i član Kraljevskog književnog društva, živi u Londonu sa svojom suprugom, romansijerkom Santom Montefjore, i njihovo dvoje dece.

Njegove knjige su svetski bestseleri, objavljeni na više od četrdeset jezika, a sâm pisac dobitnik je mnogih književnih nagrada u SAD i Evropi. Njegovo delo Katarina Velika i Potemkin ušlo je u najuži izbor za nagrade Semjuel Džonson, Da Kuper i nagradu Marš u oblasti biografije. Knjiga Staljin: Na dvoru crvenog kralja ovenčana je Nagradom za najbolju knjigu godine u oblasti istoriografije, kao i Britanskom nagradom za knjigu godine. Montefjoreov Mladi Staljin poneo je nagradu Kosta u oblasti biografije (Velika Britanija), zatim Književnu nagradu L. A. tajmsa za biografiju (SAD), Veliku nagradu za političku biografiju (Francuska) i nagradu Krajski za oblast političke literature (Austrija). Po ovoj knjizi snimljena je televizijska mini-serija. Knjizi Jerusalim – biografija dodeljeno je priznanje Jevrejska knjiga godine (SAD), dok je u Britaniji ovo delo stiglo na sam vrh liste bestselera.

Sajmon Sibag Montefjore je autor romana Sašenjka. Okušao se i u ulozi TV prezentera u Bi-Bi-Sijevim serijama Jerusalim: Stvaranje Svetog grada i Rim: Istorija Večnog grada.