Upoznajte trolove
Outlet akcija - Knjige po 250 dinara!
Hari Poter komplet
Upoznajte trolove
Outlet akcija - Knjige po 250 dinara!
Hari Poter komplet
Moja korpa

Vaša korpa je prazna.

VANGA: VATRENA BIBLIJA

Ana Marijanis

Podeli sa prijateljima:

Broj strana 227
Format 13 x 20
Povez Broš
Pismo Latinica
ISBN 978-86-505-2883-9

Dostupnost: Na stanju

599.00 din.

VANGA: VATRENA BIBLIJA

Odzumiraj
Zumiraj

Naručite pouzećem na 011/344 66 20!


„U tišini noći, kad svi spavaju, osluškujem zvuke nebeskih sfera. Čujem kako nebeska zvona svakog trenutka otkucavaju vreme i kako se sve živo odaziva na njihov zvon. Kad bih ispričala o svemu što vidim desilo bi se čudo. Duša mi je prepuna tajni sveta koje su mi otkrivene, a o kojima ne mogu da vam pričam. Još samo malo i brana će popustiti pod pritiskom... A onda, nek nam je Bog u pomoći!”


Tako je govorila Vangelija Dimitrova, čuvena Baba Vanga, bugarska vidovnjakinja. Razumela se u lekovito bilje, lečila je bolesne i ulivala nadu nesrećnima.


Rođena u Strumici 1911, u tadašnjem Osmanskom carstvu, u dvanaestoj godini je oslepela, a o tom tragičnom događaju, kao i o mnogim drugim detaljima iz Vanginog života, postoje oprečne verzije. Po jednoj, nekoliko dana je provela „zatrpana u pesku”, po drugoj, „iznenada ju je poneo jak vetar, posle čega je oslepela”. Vangelija Dimitrova je proricala individualne sudbine, ali i velike istorijske događaje kao što su bombardovanje Beograda 1941, smrt bugarskog cara Borisa, katastrofalan zemljotres u Skoplju. I mnogo toga o drugim svetovima, što nikada nije dospelo do javnosti.


Iako je, prema nekim podacima, kroz njenu skromnu kuću prošlo više od milion nevoljnika i radoznalaca, Vanga je umela da odbije one u čijim je prošlim delima spoznala nečovečnost, ali i da upozori nezadovoljne, oni koji su bili uvereni da je život prema njima nepravedan: „Niko nije rođen samo za sreću. Neko je odličan radnik, ali u njegovoj porodici nema sklada. Drugi ima sve, ali ga muče zdravstveni problemi. Treći je zdrav, ali su mu bolesna deca i slično. U životu svakog čoveka dobro živi pored zla. Tako je ustrojen čovek, takav je i sam svet. Svima je potrebno strpljenje”.


 

Od istog autora

Tagovi proizvoda

Koristite razmak da razdvojite tagove. Koristite apostrof (') za fraze.

Sadrzaj taba PDF Odlomak.
Nema dodatnih informacija o ovom autoru.